Programma

 

In Van Woonvilla naar Droomvilla nemen ontwerper Bertram Terpstra en Pauline Jorritsma de kijker elke week mee in de wereld van design, architectuur en interieur. Elk week een nieuw project, een nieuwe uitdaging. Van schets tot oplevering. Alle facetten van bouwen, bouwmanagement, maar ook interieur, verlichting, meubilering en styling komen aan bod. 

Bertram en Pauline zullen hiervoor verschillende fabrikanten- leveranciers en (internationale) beurzen bezoeken, waar innovaties, trends en nieuwste producten onder de aandacht van de kijkers worden gebracht. Bovendien laten ze zien wat de toegevoegde waarde van een architect en stylist is.  

Het maken van een ontwerp op basis van het met opdrachtgever opgestelde Programma van Eisen. 

Vervolgens de te maken keuzes ten behoeve van o.a. materialen, verlichtingsarmaturen, audio-/video, domotica, sanitair, keuken, meubelmaatwerk, meubilering, kleuren, stoffering, wandbekleding, karpetten, tuinontwerp. 

etc.

De nieuwste, beste en mooiste producten en diensten worden door de partners in het programma toegelicht: innovaties, toepassings-mogelijkheden, nieuwste producten en technieken: toegepast in de projecten die in de uitzendingen te zien zijn, locatie bij partners en op bezochte (inter)nationale beurzen

We volgen het hele proces vanaf het bespreken van de wensen van de opdrachtgever tot en met realisatie. 

Daarnaast zijn er in deze serie weer een aantal inspiratie items te zien