Interieur & Styling

Trends 2019

 

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën en stylingtips voor het inrichten van uw huis? Doe hier inspiratie en interieur ideeën op voor de inrichting van uw huis. Woontrends voor iedere woonstijl! Of u nu liefhebber bent van een Scandinavisch interieur of een landelijk interieur, in pastelkleuren of basic kleuren. Dit zijn dé woontrends voor 2019!

Luxe ogende materialen
Onze kasten liggen er waarschijnlijk al vol mee, maar fluweel vindt meer haar weg naar je interieur en kan dan ook echt niet meer ontbreken. Ook zwart staal, goud of messing is nog steeds niet meer weg te denken uit je huis. Deze luxe ogende materialen geven je een koninklijk gevoel in je eigen huis. Voor velen een van de favoriete woontrends 2018.

Colorblocking
Waar in 2017 de meer volwassen en sophisticated look centraal stond, mag komend jaar het interieur wat speelser en vrolijker. Denk aan felle, sprekende kleuren en zelfs colorblocking. Met colorblocking kun je kiezen voor ton sur ton – een palet met verschillende tinten in dezelfde kleur – maar je kunt ook met tegenovergestelde kleuren zorgen voor veel contrast. Zo mogen koele blauwtinten gecombineerd worden met warme oranjetinten.

Veel hout
Zagen we in 2017 vooral veel glas gecombineerd met metallics, in 2018 kan je je houten bijzet-, eet- en salontafel weer van zolder halen. En daar zijn wij best wel blij mee. Met hout geef je de ruimte namelijk meteen sfeer en gezelligheid. Bij deze trend kun je ook verschillende houtsoorten met elkaar combineren. Woon je thuis in een oud(er) huis met een authentieke balkenconstructie? Krab de verf er af en schuur de balken mooi op.

Exotisch interieur

De botanische tekeningen en ananas- en flamingoprints gaan plaatsmaken voor een nóg exotischer interieur. Denk aan franjes, kleurige stoffen en feestelijke materialen. Hoe meer kleur, hoe beter!

Meubels met een elegante, slanke vormgeving!

Grote robuuste tafels, royale (hoek)banken, 

massieve kasten en grote fauteuils maken in het interieur van 2018 plek voor slanke woonitems! Een tafel met een rank onderstel, een bank op pootjes, een minimalistisch vormgegeven kast of een stoel met open frame of onderstel: slank vormgegeven meubels kunnen niet ontbreken in het interieur van 2018! En dat is fijn: want een rank vormgegeven meubel (op pootjes) is niet alleen elegant, maar creëert ook optisch meer ruimte en houdt het interieur ruimtelijk en luchtig!