In de spotlights: de nieuwe Audi A5 en S5 Coupé

27 oktober 2016

Audi zorgde in 2007 met de A5 voor een revolutie in zijn middenklasse. De autofabrikant uit Ingolstadt creëerde een designtopper die overal ter wereld met groot enthousiasme werd onthaald.

Negen jaar later is het tijd voor de tweede generatie – met nieuwe, scherpere lijnen en boordevol hightech. De nieuwe generatie van de A5 Coupé is atletisch, sportief en elegant. Zijn design gaat hand in hand met een zeer goede aerodynamica. Onderhuids maakt de A5 indruk met een volledig nieuw onderstel, krachtige motoren alsmede innovatieve infotainmentfeatures en assistentiesystemen. Audi viert de wereldpremière van de nieuwe A5 en S5 Coupé met een spectaculaire 3D-lichtshow bij het Audi hoofdkwartier in Ingolstadt. Beide fraaie bolides verwennen de klanten met veel hightech. 

De ontwerpers hebben de uitstraling van de Audi A5 Coupé grondig vernieuwd. Nu rijden ze een elegante en atletische tweedeurs auto binnen het bereik van de spotlights. Met een lengte van 4,67 meter en een hoogte van 1,37 meter heeft hij de sportiefste proporties in het premium segment. De motorkap is lang en het lage dak loopt vloeiend over in een korte achterzijde. Bijzonder onderscheidend: de brede, lage Singleframe, de Matrix LED-koplampen, de golvend verlopende flanken en de brede spatborden. De buitenspiegels rusten op de schouderlijn, net zoals bij een raceauto – opnieuw een verwijzing naar de sportiviteit van de A5 Coupé.

 

Zijn nieuw ontwikkelde besturing werkt direct, reageert spontaan en geeft nauwkeurige feedback van wat de weg vertelt. De A5 beweegt soepel door krappe bochten. De torsiestijfheid van de carrosserie is nog beter dan bij zijn voorganger en het koetswerk behoort tot de lichtste in zijn klasse. Wat aerodynamica en aero-akoestiek betreft, geeft het zelfs de toon aan. Zo glijdt de Coupé soepel door de wind en de nieuw ontworpen wielophanging zorgt voor meer comfort, met name op de lange afstand. De kers op de taart is het onderstel met demperregeling, dat met een druk op de knop verandert van comfortgericht naar uitgesproken dynamisch.

Lees hier meer...

Bron: Audi.nl

Van Woonvilla naar Droomvilla wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners